• Goed voor het milieu

    Hergebruik van metalen is goed voor het milieu, metalen zijn tot in de eeuwigheid te gebruiken, zonder aan kwaliteit in te boeten.MetaalafvalMetaalprijzen

     

     

  • 1

Metalen zijn tot in de eeuwigheid her te gebruiken, zonder aan kwaliteit in te boeten. Hierdoor hoeven we minder metaal erts te delven, wat direct betekent minder milieu belasting van de aarde.

Grondstoffen schaarsten

Er is een toenemend besef voor duurzaamheid en hergebruik van materialen. De aarde blijkt een niet onuitputtelijke bron van grondstoffen, en het is dus mede onze verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met deze materialen. Metalen lenen zich uitstekend voor hergebruik.

Toenemende vraag

De mondiale vraag naar metalen neemt snel toe, nog sneller dan de vraag naar bijvoorbeeld voedsel. Deze toenemende vraag wordt veroorzaakt door de toenemende welvaart. Veel ontwikkelingslanden zijn bezig met het opbouwen van een infrastructuur, waar veel staal en andere bulkmetalen voor nodig zijn. Daarnaast is elektronica bezig aan een wereldwijde opmars en elektronische producten bevatten veel verschillende metalen, waardoor de vraag naar deze metalen steeds verder toeneemt. Voor de overgang naar duurzame energie zoals wind- en zonenergie zijn installaties als windmolens en zonnepanelen nodig, die bestaan uit verschillende soorten metalen.

Duurzaamheid

Hergebruik vergt veel minder energie dan de productie van nieuw materiaal uit primaire grondstoffen, dit geldt vooral voor metalen. Hergebruik is niet alleen noodzakelijk ter voorkoming van afval en het uitputten van schaarse grondstoffen, maar ook voor het besparen van energie en het verminderen van de uitstoot van CO2.

Het her smelten van koper kost slechts 10 procent van de energie die anders nodig zou zijn geweest voor het winnen van koper uit erts. Het her smelten van aluminium kost slecht 5 procent van de energie ten opzichte van de winning van aluminium uit Bauxiet.

Het winnen van ruw erts en het verwerken van erts tot bruikbaar metaal is goed voor ongeveer 8 procent van het wereldwijde energiegebruik, door het recyclen van metaalafval is hier dus veel energie te besparen want het recyclen van metaal kost 10 tot 100 keer minder energie dan de winning uit erts.

Momenteel wordt meer dan 80 procent van de metaalafval her gebruikt en daarmee levert de metaalhandel al vele jaren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling naar een meer duurzame samenleving.

Metaalhandel Veldhoven

Ons bedrijf zorgt ervoor dat het metaalafval op vakkundige wijze wordt gescheiden en uit gesorteerd. Dit alles voeren wij uit volgens de strenge voorschriften vanuit de milieuwetgeving.

Hierna kan het metaal worden aangeboden aan een metaalsmelterij en/of exporteur die de metalen een tweede leven geeft. Op die manier dragen wij als bedrijf bij aan een duurzamer milieu.

Contact Informatie

Telefoon

Metaalwerf: 040 - 302 00 90
tussen-contact-gegevens2


Adres

De Run 4316
5503 LN Veldhoven


U kunt altijd bellen

Wij betalen altijd een goede marktconforme vergoeding, voor actuele prijzen van de verschillende materialen kunt u ons bellen.
Wij zijn 6 dagen per week bereikbaar!

metaal-recycling-veldhoven-hal2

Wij dragen bij aan een duurzamer milieu

milieu-1
 
milieu-2
 
milieu-3
 

Bij vragen gewoon even bellen of mailen

Niet duidelijk? Heeft u vragen? Bel ons op telefoonnummer 040-3020090, stuur een e-mail of loop even binnen op
De Run 4316 in Veldhoven. Er staat altijd een vers kopje koffie of thee klaar.